PaperTales Design

Vier redenen om dit jaar een kerstkaart te versturen

Een kaartje sturen lijkt misschien niet meer helemaal van deze tijd en er worden ook steeds minder kaarten verzonden met de post. En toch is het de moeite waard om dit jaar in plaats van een digitale kerstgroet, toch weer eens een kaartje met de post te versturen. In dit blog geef ik je vier redenen om dit jaar een kerstkaart te sturen! Natuurlijk hebben wij ook een selectie met mooie en originele kerstkaarten om te versturen, deze vind je hier.

Een verrassing door de brievenbus!

Weet je nog dat je vroeger als kind met het klapperen van de brievenbus vol verwachting keek of er gezellige post voor jou tussen zat? Tegenwoordig verwachten we – op ongezellige rekeningen na – geen leuke post meer (we wachten soms alleen hoopvol op een berichtje/like/swipe op je telefoon). Hoe leuk is het dan om dit jaar weer eens iemand te verrassen met een kerstkaart door de brievenbus, in plaats van zo’n stomme elf dance met je eigen hoofd door te sturen via whatsapp?!

Aandacht maakt alles mooier

Het feit dat jij de moeite hebt genomen om een mooie kerstkaart uit te zoeken en de tijd neemt om een persoonlijk bericht te schrijven voor de ontvanger, wordt zeker weten gewaardeerd. In plaats van een snel appje met ‘hoe gaat het’, kun je echt even de tijd nemen om te vragen hoe het met iemand is, herinneringen op te halen, een mooie kerstwens op te schrijven, of gewoon laten weten dat je aan iemand denkt.

De kerstkaart als kerstversiering in huis

Een kerstkaart als kerst decoratie met een mooie kaars en kaarthouder

Met de kerstdagen willen we het allemaal net wat gezelliger maken in huis. We hangen lampjes op, sommigen van ons halen een (kunst)boom in huis die we versieren, en de kaarsjes worden weer veelvuldig aangestoken. Wellicht heb je ook wel eens een touwtje gespannen en daar alle kerstkaarten aan gehangen (toen je er nog veel kreeg), of stonden de kerstkaarten bij jullie op de schouw of het dressoir. Met een mooie kerstkaart, geef je eigenlijk een kerstversiering van papier. Want een mooie kerstkaart verdient natuurlijk een plekje waar het gezien mag worden, zoals op tafel of op de schouw.

Het leuke van onze kerstkaarten collectie van dit jaar is ook, dat ze allemaal verbonden zijn met elkaar. Zo houden de dieren allemaal samen een lichtsnoer vast, waarmee ze het bos gaan versieren. Niet alleen zijn deze kaarten dus leuk om te versturen, ze zijn dus ook écht leuk om te krijgen…

De zoektocht naar een mooie kerstkaart

Vroeger was het versturen van een mooie kerstkaart bij ons in de familie echt een ding. Zo lieten mijn opa en oma de jaarlijkse kerstkaart door een bevriend kunstenaar te ontwerpen. Het adresboek kwam tevoorschijn en avonden lang werden de enveloppen geadresseerd en kerstkaarten gevouwen. Ik zeg niet dat je nu een illustrator moet vragen om speciaal kerstkaarten te laten ontwerpen, maar de standaard kerstkaarten van de Hema kennen we natuurlijk allemaal wel inmiddels (waar overigens niets mis mee is, ik ben gek op de Hema!). Het is juist zoveel leuker om een kerstkaart te versturen dat geen 13 in een dozijn kaartje is! Alleen al in ons eigen land zijn er zoveel getalenteerde illustratoren. De zoektocht naar de perfecte kerstkaart is dan ook bijna net zo leuk als het versturen en ontvangen van een mooie kaart.

Vind je in de kerstkaarten collectie van dit jaar niet wat je zoekt? Wellicht vind je onze voorgaande kerstkaarten collecties leuk om te versturen, of kijk eens bij de kerstkaarten countdown van HappyMakersBlog. Hier verzamelt Monique van der Vlist de meest originele kerstkaarten. Ieder jaar telt zij af naar de kerst, met de allermooiste geïllustreerde kaarten. Wedden dat hier iets voor jou tussen zit?

Tot slot, wens ik je veel plezier met het versturen van een persoonlijke kerstgroet naar je dierbaren en natuurlijk fijne feestdagen.

Gerelateerde posts

Zomerse karaf met citroenen en waxinehouder met bloemen

Zomer inspiratie

Het zomerse weer lijkt eindelijk gearriveerd te zijn en dat betekent onder andere heerlijk lange zwoele avonden, genieten van het buitenzijn, BBQ-weer, ijsjes en verkoelende

lente illustraties van aquarel

Lente Inspiratie voor in huis

Het is inmiddels maart, en de eerste krokussen en narcissen hebben zich al laten zien! Hoewel het weer buiten nog wisselvallig blijft (maart roert zijn