PaperTales Design

PaperTales Design handgeschilderde aquarel illustraties met liefde gemaakt

dromerige aquarel illustraties met aandacht gemaakt

Over papertales design

Hi! Ik ben Sabine Vrijhoef-Welten, het gezicht achter PaperTales Design. Samen met mijn man Peter en onze twee zoons Felix (2018) en Roef (2021), woon ik in Breukelen.

Voordat ik PaperTales begon, werkte ik in het laboratorium als onderzoeker en later als consultant aan medisch-wetenschappelijke projecten. Na een burn-out in 2019, ben ik mijn eigen creatieve kant gaan herontdekken. 

Ik kom uit een creatieve familie; mijn opa was beeldhouwer, mijn oom is goudsmid, en mijn tante en vader schilderen ook. Zelf kon ik er ook altijd van genieten om creatief bezig te zijn en te tekenen maar deed hier in de loop der jaren steeds minder mee door andere verplichtingen.

Door weer creatief bezig te zijn en te experimenteren met aquarel, kwam er weer rust in mijn hoofd en kreeg ik mijn energie terug! Toen ik een aantal aanvragen kreeg voor maatwerk opdrachten, besloot ik om een webshop te starten met eigen ontwerpen. Begin 2021 verruilde ik de laboratoriumtafel voor mijn tekentafel en startte ik mijn bedrijf PaperTales Design.  

Met PaperTales Design wil ik graag mooie momenten vangen en vertalen naar originele handgeschilderde illustraties van aquarel. Dit zie je terug in mijn stijl, die zich kenmerkt als verfijnd, romantisch, met liefde gemaakt en met oog voor detail. Ik wil mensen blij maken met mijn illustraties en een stukje dat met liefde en aandacht gemaakt is meegeven.

De aquarel illustraties vind je terug op onder andere kaarten en posters, decoratieve (woon)accessoires, schrijfwaren en als origineel werk

PaperTales Design Sabine Vrijhoef
Foto's: Jellien Fotografie

'De transparantie van aquarel, de onvoorspelbaarheid en de manier waarop kleuren in elkaar kunnen overvloeien maken het een veelzijdig en prachtig medium om mee te werken'

Aandacht maakt alles mooier

Bij ons staat aandacht centraal – aandacht voor de producten die we maken, maar ook aandacht voor het inpakken en versturen van onze bestellingen. Met onze producten geef je ook een stukje aandacht aan een ander (of jezelf!) en wie verdient dat nou niet?

Aandacht voor de medemens vinden wij ook belangrijk – zo haalden we met onze posteractie voor de oorlog in Oekraine ruim €1600 op voor Giro 555, en doen wij aan Give Back Friday, in plaats van Black Friday. Een deel van onze opbrengst doneerden wij vorig jaar tijdens dit weekend aan ‘Because We Carry’ – een organisatie die zich inzet voor mensen op de vlucht opzoek naar een beter bestaan.

Ook hebben wij aandacht voor onze planeet, en proberen wij zoveel mogelijk inpakmateriaal te hergebruiken, danwel te kiezen voor de meest milieuvriendelijke alternatieven (zoals papieren tape ipv plastic tape). Vind je wel plastic in je pakketje? Dan is dit gerecycled materiaal!

PaperTales Design Sabine illustrator aquarel

Onze favorieten Producten

bloemen knipkaart - €7,95
minischaaltjes - €10,95
veldmuisje wandtegeltje - €20,95
notitieblok en weekplanner met aquarel illustraties van citroenen
weekplanner en notitieblok - €1,95 - €5,95

Wil jij ook iemand verrassen met een mooi handgemaakt cadeau dat met aandacht gemaakt is? Kijk dan eens even rond in onze webshop, of neem een kijkje op onze speciale cadeau pagina  waar je met zorg samengestelde cadeau setjes kunt vinden. Wil je dat we met je meedenken voor een relatiegeschenk of persoonlijk cadeau, stuur ons gerust een mailtje en wij helpen je graag!