aquarel illustrator Sabine ging van een baan in loondienst naar creatief ondernemer

papertales staan voor dromerige aquarel illustraties

handgeschilderde illustraties gemaakt met aandacht voor detail

Over papertales design

Hi! Ik ben Sabine Vrijhoef-Welten, geboren in Amsterdam (1988) en opgegroeid in Zuid-Limburg. Ik ben tevens het gezicht achter PaperTales Design. Samen met mijn man Peter en onze twee zoons Felix (2018) en Roef (2021), woon ik in Breukelen.

Voordat ik PaperTales begon, werkte ik in het laboratorium als onderzoeker en later als consultant aan medisch-wetenschappelijke projecten. Na een burn-out in 2019, ben ik mijn eigen creatieve kant meer gaan ontplooiien. 

Ik kom uit een creatieve familie; mijn opa was beeldhouwer, mijn oom is goudsmid, en mijn tante en vader schilderen ook. Zelf kon ik er ook altijd van genieten om creatief bezig te zijn en te tekenen.

De energie die ik weer kreeg van het schilderen met aquarel, en de aanvraag voor een aantal ontwerpopdrachten, stimuleerden mij om een eigen website op te zetten en begin 2021 mijn eigen bedrijf te starten.

Met PaperTales Design wil ik graag mooie momenten vangen en vertalen naar originele handgeschilderde illustraties van aquarel. Dit zie je terug in mijn stijl, die zich kenmerkt als verfijnd, romantisch, met liefde gemaakt en met oog voor detail. 

In mijn webshop vind je originele kaarten en posters, decoratieve (woon)accessoires, stationary, of je kunt contact met mij opnemen voor een ontwerp op maat. 

Foto's: Nicole den Harder fotografie

'De transparantie van aquarel, de onvoorspelbaarheid en de manier waarop kleuren in elkaar kunnen overvloeien maken het een veelzijdig en prachtig medium om mee te werken'