PaperTales Design

Je eigen handgemaakte paasdecoratie maken

Met de paasdagen in aantocht is het natuurlijk leuk om thuis ook de paassfeer in huis te halen! En wat is er nou leuker dan zelf je paasversiering maken? In dit blog een aantal tips op (samen met de kinderen) mooie paasdecoraties te maken. En heb je zelf niet zo’n zin om aan de slag te gaan? Ook dan hebben we natuurlijk een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Paasdecoratie voor op tafel

Oh wat vinden we dit idee leuk van Saskia van So Celebrate! De gehele beschrijving om deze paasdecoratie met blauwe druifjes te maken vind je op haar website, maar de belangrijkste benodigdheden zijn een eierdoosje, wat blauwe druifjes of andere bloembollen, en eventueel wat mos. Je kunt er nog wat eierkaarsjes en echte eieren bij stoppen. Of leeg een aantal eieren en gebruik deze als ‘vaasje’ voor nog meer bloemetjes!

Ons lijkt het ook gezellig om van die gele chenille kuikentjes ertussen te stoppen, of verstop er wat lekkere chocolade eitjes tussen. Laat je creativiteit de vrije loop!

Eierdoosje met blauwe druifjes als tafeldecoratie.
Bron: So Celebrate

Paasornamenten van zelfdrogende klei

Tegenwoordig kun je in veel hobbywinkels zelfdrogende klei vinden. Hiermee is het supermakkelijk om je eigen paas ornamenten te maken! Maak bijvoorbeeld hangers in de vorm van een paas ei of in de vorm van een konijntje of kuikentje. Je kunt met letterstempels een tekst in de hangers drukken, of laat ze zoals ze zijn. Met bijvoorbeeld een rietje kun je een gaatje bovenin je hanger drukken, zodat je deze later kan ophangen in paastakken. Als de hangers gedroogd zijn, kun je ze nog met (goud)verf beschilderen.

Mocht je geen zin hebben om met je handen in de klei te zitten, zijn er bijvoorbeeld bij de Action ook houten paas decoraties verkrijgbaar, welke je nog zelf kunt beschilderen. En ook in de webshop zijn mooie handgeschilderde paashangers te koop, echt unieke items voor in de paastak.

Paashangers van zelfdrogende klei.
Bron: Fiftytwo Freckles
Paaskrans van papier.
Bron: Sostrene Grene

Een paaskrans van papier om op te hangen

Dit idee vonden we op de website van Sostrene Grene en is ook heel leuk en makkelijk te doen (met je kinderen samen). Waarschijnlijk heb je alles wat je hiervoor nodig hebt al in huis, dus je kunt meteen aan de slag! Pak een groot wit vel papier en ga lekker aan de slag met kleur! Je kunt potloden, stiften, verf, waskrijt gebruiken, wat je wilt. Vervolgens gebruik je de sjablonen (te downloaden op de website van Sostrene Grene) om 14 eieren te tekenen en uit te knippen. Deze lijm je vervolgens aan een ring (ook van papier). Alleen nog een lint om je krans op te hangen en je bent klaar!

Voor bij het paas ontbijt of de paasbrunch

Het belangrijkste ingrediënt van de paasdagen is natuurlijk de paasei! Bij ons kun je gezellige keramieken eierdopjes kopen voor aan de paastafel, maar we hebben ook een mooie printbare versie gemaakt voor eierdopjes, welke je thuis kunt uitprinten, uitknippen en in elkaar kunt zetten. Wil je deze tijdelijk gratis in je inbox ontvangen, dan kan dat door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief! Wil je je niet inschrijven voor de nieuwsbrief, dan vind je de paas printable ook in de webshop voor een klein bedrag.

Het volgende idee vonden we er ook gezellig uitzien voor je paasei, en is nóg makkelijker uit te voeren. Er hoeft immers niet geprint en geknipt te worden, je hebt alleen een vierkant servet nodig, een touwtje en eventueel een klein bloemetje zoals bijvoorbeeld gipskruid. Leg het servet open voor je neer en vouw het 1x dubbel zodat je een driehoekje krijgt. Leg het servet met de punt naar beneden voor je, en begin vanaf de punt het servet op te rollen. Vervolgens ‘vouw’ je het servet om je ei heen, en maak je boven het ei het servet vast met het touwtje. Je kunt ervoor kiezen om hier nog een (droog)bloemetje tussen te steken, maar dat hoeft niet.

Hopelijk heb je genoeg inspiratie gekregen om er wat moois van te maken aankomende paasdagen. Wij wensen je in elk geval mooie paas dagen met familie en vrienden!

Gerelateerde posts

Zomerse karaf met citroenen en waxinehouder met bloemen

Zomer inspiratie

Het zomerse weer lijkt eindelijk gearriveerd te zijn en dat betekent onder andere heerlijk lange zwoele avonden, genieten van het buitenzijn, BBQ-weer, ijsjes en verkoelende

lente illustraties van aquarel

Lente Inspiratie voor in huis

Het is inmiddels maart, en de eerste krokussen en narcissen hebben zich al laten zien! Hoewel het weer buiten nog wisselvallig blijft (maart roert zijn