PaperTales Design

Zomerse karaf met citroenen en waxinehouder met bloemen

Zomer inspiratie

Het zomerse weer lijkt eindelijk gearriveerd te zijn en dat betekent onder andere heerlijk lange zwoele avonden, genieten van het buitenzijn, BBQ-weer, ijsjes en verkoelende duiken in verfrissend water. Ben je opzoek naar zomerse inspiratie en manieren om de zomer ook naar binnen te halen? Hieronder vind je onze tips en suggesties voor meer zomer pret in en om het huis! Lees gerust verder en laat je inspireren.

Zomerse drankjes in stijl

Met het warme weer is het natuurlijk belangrijk om genoeg te blijven drinken! Om je water bijvoorbeeld wat spannender te maken, kun je bijvoorbeeld ijsklontjes invriezen met fruit, zoals aardbeien, frambozen of blauwe bessen, maar ook blaadjes munt. Dat ziet er niet alleen extra leuk uit, het is ook extra verkoelend voor je drankje! Door gekookt water te gebruiken (dat je hebt laten afkoelen voor het invriezen) blijven de ijsklontjes ook mooi helder en zie je het fruit extra goed zitten. 

Door onze zomerse karaf met citroenen te gebruiken voor je water of een ander verfrissend zomers drankje, haal je ook nog eens de zomer op tafel!

ijsklontjes met vers fruit voor zomerse drankjes

Zomer in de tuin

Door verschillende bloemen en planten in de tuin te zetten creër je ook buiten al snel een zomerse sfeer. Ga bijvoorbeeld met een citroen- en olijfboompje voor een mediterrane sfeer in de tuin, of kies voor kleur met veel verschillende bloemen. Mijn favoriet is onder andere de lathyrus, maar ook (pioen)rozen, leeuwebekjes en cosmea! Bijkomend voordeel van bloemen in de tuin is dat je zo ook een heerlijke geur buiten krijgt!

Door veel bloemen en planten in je tuin of balkon te plaatsen, help je ook de bijen, vlinders en insecten een handje wat weer belangrijk is voor de biodiversiteit en bestuiving van bloemen en planten. In onze webshop vind je ook een zadenmix, speciaal voor bijen en vlinders. Een leuk klein cadeautje om te geven! 

Heb je geen tuin of balkon? Onze wandtegeltjes en wandborden met zomerse illustraties van citroenen, bloemen of een kikkertje zijn ook ontzettend leuk om aan de muur te hangen of ergens neer te zetten. 

 

Zwoele zomeravonden buiten

Wij verheugen ons op heerlijke zwoele zomerse avonden buiten, lekker met een boekje in de tuin of gezellig op een terras blijven hangen met verkoelende drankjes. Om extra lang te kunnen genieten buiten, is het leuk om bijvoorbeeld gebruik te maken van tuinfakkels en romantische tuinverlichting, zoals een lichtsnoer met allemaal kleine lampjes.  

Ook onze waxinelichtje houders met bloemen en citroenen zijn een gezellig lichtje op de tuintafel of op het balkon, en met een citronella kaarsje houd je ook nog eens de muggen op afstand! Ook ontzettend leuk om cadeau te geven aan iemand. 

Beach items in huis

Denk je aan zomer, dan denk je aan het strand. Om een stukje strand in huis te halen, kun je bijvoorbeeld een aantal mooie schelpen in huis halen en die een mooi plekje geven. Verzamel de mooiste schelpen op vakantie en je hebt meteen een vakantie herinnering in huis! 

Naast schelpen zorgen accessoires met vissen ook voor een zomerse sfeertje in huis! Binnenkort lanceert onze collectie met zomerse wandtegeltjes met vissen zoals sardientjes, makreel en rode mul, maar ook oesters en mini schaaltjes met garnaaltjes. Leuk voor in de keuken of bijvoorbeeld sushi avond!

gratis zomerse printables zomer menukaarten en cocktail menukaart
Onze gratis zomer printables (set van 3 menukaarten) voor een zomers (tuin)feestje!

Hopelijk heb je voldoende zomerse inspiratie gevonden in dit blog! We wensen je een fijne, zwoele zomer!

Gerelateerde posts

Zomerse karaf met citroenen en waxinehouder met bloemen

Zomer inspiratie

Het zomerse weer lijkt eindelijk gearriveerd te zijn en dat betekent onder andere heerlijk lange zwoele avonden, genieten van het buitenzijn, BBQ-weer, ijsjes en verkoelende

lente illustraties van aquarel

Lente Inspiratie voor in huis

Het is inmiddels maart, en de eerste krokussen en narcissen hebben zich al laten zien! Hoewel het weer buiten nog wisselvallig blijft (maart roert zijn