PaperTales Design

Give Back Friday Weekend

Dit jaar zal PaperTales Design niet meedoen aan Black Friday, maar in plaats daarvan organiseren wij Give Back Friday. Bestel je het Black Friday weekend (25 tot en met 28 november) in onze webwinkel, dan gaat er 15% van de bestelwaarde naar een goed doel. Wij hebben gekozen voor Because We Carry, een hulporganisatie die zich inzet voor vluchtelingen. In deze blogpost vertellen wij je waarom we gekozen hebben voor deze organisatie.

Over Because We Carry

Because We Carry is een hulporganisatie die in 2015 gestart is door drie vrouwen uit Amsterdam. Deze vrouwen konden niet meer machteloos toekijken hoe er moeders, vaders en kinderen verdronken tijdens hun vlucht naar veiligheid, op een klein bootje naar Europa. Wat begon met een inzamelingsactie voor babydragers en het actief hulp bieden aan vluchtelingen op Lesbos, is inmiddels veel groter dan dat. Met een netwerk van vrijwilligers vanuit de hele wereld zet de organisatie zich in om mensen die oorlogen en conflicten ontvlucht zijn te ondersteunen.

Onderstaande tekst komt direct van de website van Because We Carry, en beschrijft de missie van de organisatie:

Elke moeder wil het beste voor haar kind(eren).

Maar hoe ga je dat in hemelsnaam voor elkaar krijgen als je een nummer bent geworden in een grote massa ongewensten, in een vreemd land waar je de taal niet spreekt met ook nog eens veel te weinig middelen?

Overal op de wereld zetten moeders het geluk van hun kinderen instinctief op de eerste plaats.

Bij moeders op de vlucht is dat niet ineens anders.

Because We Carry zet moeders op de eerste plaats.

Door samen een sisterhood te creëren, steun bij elkaar vinden is zo belangrijk. Niet meer alleen zijn. Eenzaamheid is namelijk de verdubbelaar. We creëren een mooie plek, waar schoonheid, gezelligheid en creatie centraal staan. Zodat er weer een stip aan de horizon komt. We regelen praktische spullen, je kunt namelijk weinig zonder luiers, kleren en een bed. Samen weer durven lachen, durven dromen er zo weer durven zijn.

Bekijk hier de indrukwekkende video over waarom Because We Carry zich voor dit doel inzet.

Geen korting, maar je maakt wel verschil

In deze tijd met niet alleen stijgende gasprijzen, maar ook je dagelijkse boodschappen die duurder worden, is korting natuurlijk fijn. Maar met de verschillende brandhaarden in de wereld op dit moment, voelt het voor PaperTales Design niet goed om hieraan mee te doen. Het gevoel van machteloosheid als we naar het nieuws kijken, ervaar jij wellicht ook.

Met PaperTales Design willen wij de wereld een stukje mooier maken, niet alleen met onze producten, maar ook door acties zoals ‘Give Back Friday’ te organiseren.

Zo organiseerden wij begin maart ook een posteractie voor Oekraïne, waarbij toen de volledige opbrengst naar Giro 555 is gegaan. Met die actie zamelden we ruim €1600 in voor hulp.  

Door tijdens Black Friday weekend een bestelling te doen bij PaperTales Design, lever jij ook meteen je bijdrage, omdat er 15% van de bestelwaarde naar Because We Carry gaat. Wij doneren dit bedrag nadat de actie is afgelopen. We hopen natuurlijk een mooi bedrag in te zamelen! Doe jij mee?

Kijk hier alvast in de webshop voor onze producten en kies ook voor een product dat met oprechte aandacht en liefde gemaakt is.

Wil jij meer doen?

Natuurlijk kun je je ook meer inzetten als je wilt. Zo organiseert Because We Carry geregeld acties waar je je steentje aan kan bijdragen. Recent was er een inzamelingsactie voor warme jassen en winterschoenen voor mensen op de vlucht in Griekenland, Oekraïne en Nederland. Wil je op de hoogte blijven van acties van Because We Carry? Neem dan een kijkje op de website, of volg Because We Carry op Instagram of Facebook.  

Gerelateerde posts

Zomerse karaf met citroenen en waxinehouder met bloemen

Zomer inspiratie

Het zomerse weer lijkt eindelijk gearriveerd te zijn en dat betekent onder andere heerlijk lange zwoele avonden, genieten van het buitenzijn, BBQ-weer, ijsjes en verkoelende

lente illustraties van aquarel

Lente Inspiratie voor in huis

Het is inmiddels maart, en de eerste krokussen en narcissen hebben zich al laten zien! Hoewel het weer buiten nog wisselvallig blijft (maart roert zijn